Amme teknik af tvillinger

Læg det ene barn i sækkestolen helt ind til sofaens ryglæn.

Hent det andet barn og placere det på ammepuden efter du selv har sat dig ned.

Du skal sidde helt oppe af armlænet, så barnet ligger op ad siden.

Så ligger børnene klar, så kan du løfte op i blusen og lægge dem ordentligt til.

Når de er færdige med at blive ammet, lægger du den ene tilbage i sækkestolen. Så kan du rejse dig og ligge den anden fra dig.

Det kan lade sig gøre, men kan være lidt bøvlet i starten.

Børnene skal skiftes til, at ligge ved hver bryst. Så de ikke bliver lagt til det samme hver gang.

Et godt råd til ømme vorter.

Køb et par muslingeskaller. Ømme vorter kan ødelægge en hver amning. Spørg din jordemor om hun ved, hvor du kan købe dem nær dig.

 

 

Amme teknik af tvillinger

 

Når man får tvillinger, føler man ofte, at man har et par arme for lidt, og det hele ofte sker som på samlebånd.

Specielt når det gælder amning af tvillinger de første par mdr. Det kan lade sig gøre. Jeg kender flere tvillingemødre, som har ammet begge deres børn. Jeg har mødt forskellige måder at gøre det på.

Jeg valgte selv, at dobbelt amme mine tvillinger. Jeg ved ellers ikke, hvordan jeg skulle have klaret det alene, når min mand var på arbejde og om natten. Specielt de første 2 mdr. hvor det var rigtig hårdt pga. kæmpe søvn- underskud. Ved at børnene fik mad samtidigt, gav det mig mere sammenhængende søvn om natten og lidt mere tid om dagen til andet end at amme.

Om natten tog jeg begge børn med ind i stuen og ammede dem. Til sidst var de så vant til det, at barnet som sov knap nok åbnede øjnene, når det blev lagt til.

Jeg har dobbelt ammet børnene, indtil de var 4 mdr. Efter da kunne de ikke koncentrere sig om at spise, når de lå sammen. Det har ikke været noget problem, da børnene var så nysgerrige, at de kunne ligge lidt selv og lege, mens den anden blev ammet. 

Et godt råd til en træt tvillingemor. Aftal med et par familiemedlemmer eller venner, at de kommer og triller med barnevognen engang imellem, så du kan sove midt på dagen. Det var ellers for mig ikke mulig, at få sovet om dagen i starten, pga. at børnene kun ville sove samtidigt, når de blev trillet i barnevognen.   

Jeg har lavet ammepuderne ud fra egne erfaringer og sammenlignet forskellige ammepuder på markedet. Ammepuderne har jeg fyldt med flere krøgerkugler end de andre på markedet, fordi  jeg syntes, det var et problem, hvis den blev for flad. Man kan ikke helt undgå, at skulle bruge andre puder til at understøtte med. Det er dog begrænset, hvis ens ammepude er godt fyldt op.

Lad vær med at brug ammepuden til andet end amningen. Den bliver fladere med tiden.

Læg ammepuden og sækkestolen klar om aften til natten, inden du går i seng.

Måske har du brug for et par puder eller et tæppe til at understøtte ammepuden med i starten.

Når du ammer om natten, er det en hjælp, hvis børnene er pakket ind i dynen som i et kræmmerhus. Så tager du børnene i dynen, så de ligger og bliver ammet i dynen. På den måde vågner børnene ikke så meget, som hvis man tager dem ud af dynen. Det gør det nemmere at ligge dem tilbage i sengen, når de er faldet i søvn ved brystet. Hvis de har brug for at blive skiftet om natten, så gør det, inden de bliver lagt til, så de kan falde i søvn ved brystet.